Overige

Volleybal

Volleybal spreekt natuurlijk voor zich. Al 40 jaar wordt volleybal beoefend in het sportcentrum. Een fanatiek potje spelen op een hoog recreatief niveau waarbij gezelligheid de boventoon voert. Een gemêleerde groep mensen die ook regelmatig een toernooi spelen om de krachten met andere tegenstanders te meten.

Donderdag 21.00-22.00

Body Boost Beach

Als voorbereiding op de wintersport geven wij een groot deel van het jaar een specifieke training! Deze training is helemaal gericht op het skiën. De training is grotendeels bedoeld om te voorkomen dat mensen onvoorbereid op de wintersport gaan en vroegtijdig huiswaarts moeten keren door ernstige blessures. Ter voorkoming van deze blessures wordt de conditie opgevijzeld en komen ook de technische aspecten van het skiën ruimschoots aan bod. Deze training is naast het powerwalken een buitensportactiviteit die geschikt is voor alle leeftijden.

De karakteristieke eigenschap van deze activiteit maakt het tot een gezellige en intensieve training waarbij we ook aandacht hebben voor de après-ski activiteiten. Ben je niet voornemens om op wintersport te gaan, ook dan heeft je lichaam baat bij deze les; conditie, uithoudingsvermogen, spierkracht.

 Bekijk meer foto’s…

Zaterdag 10.00-11.00

Powerwalk

Power walk valt samen met de skigymnastiek onder de groep buitensportactiviteiten van ons sportcentrum. Wandelen in een maximaal tempo waarbij de natuurlijke beweging van het wandelen gehandhaafd blijft. De optimale ondersteuning van de armen zorgen er voor dat de gemiddelde snelheid van het lopen wel tussen de 7 tot 9 km/u ligt. Powerwalk is een low impact-activiteit waarbij dus niet gesprongen word. De druk en de belasting op de gewrichten is aanzienlijk kleiner dan bij joggen of hardlopen. In combinatie met spierversterkende- en stretch oefeningen is het zeker de moeite waard om dit een keer te proberen. Tijdens het “wandelen” lekker genieten van het strand of de duinen, en tegelijkertijd intensief en gezond bezig zijn.

Woensdag 19.00-20.00