Groepslessen

SWEAT BBB

Onze nieuwste high-low-combinatieles die toegankelijk is voor alle leeftijdsgroepen, mannen en dames en tieners.

Bianca geeft deze Total Body workout.

Woensdag 18.45-19.45
Donderdag 10.15-11.15
Zaterdag 10.15-11.15 kinderopvang
Body Boost High & Low

In deze les wordt low-impact begonnen en uitgebouwd naar high-impact. Dat wil zeggen van rustig marcheren naar springen. Er worden choreografieblokken gemaakt die zijn opgebouwd uit basic aerobic pasjes. Het tempo en de moeilijkheidsgraad liggen hoger dan in een low-impact les. Ideaal voor sporters die van een uitdaging houden! Aan het einde van de les worden er oefeningen gedaan en een cooling down.

Dinsdag 09.00-10.00
Body Boost Low

In deze low impact les is het essentiële verschil met een high impact les, dat er hier niet wordt gesprongen. Tijdens de workout vinden er geen zweef momenten plaats. In plaats van springen dus stappen. Low heeft in dit geval niets te maken met een lage intensiteit. In deze training vinden er ook choreografieën plaats en praten wij over blokopbouw. Deze populaire les is al jaren een succes in ons sportcentrum en heeft een laagdrempelig karakter. Ook tijdens deze training sluiten wij af met een buikspiersessie en een uitgebreide cooling down.

Maandag 09.00-10.00 kinderopvang
Tae-bo

Bekend van televisie en nog steeds populair, deze mix van verschillende vechtsporten en aerobics! Op muziek worden verschillende stoot- traptechnieken uitgevoerd en ondervind je tegelijkertijd een totaaltraining voor het hele lichaam. Afsluitend wordt er in de les een buikspiertraining en stretching gegeven. Al met al veel fun, vetverbranding, conditie en zelfverdedigingtechnieken! Uiteraard wordt deze les gegeven door een echte combat expert.

Donderdag 19.00-20.00
Steps

Steps is echt een supertraining voor je been- en bilspieren, waarbij je steeds op- en af een stepbank stapt. Het hoogteverschil zorgt voor een intensieve training. Turnstep, straddle, over the top… elke keer net even anders. In de steples wordt in principe niet gesprongen. Het is goed te vergelijken met een low-impact aerobicles, maar dan met de extra uitdaging van de stepbank.

Dinsdag 19.00-20.00
Woensdag 09.30-10.30  kinderopvang
 
Body Boost Totaal

Een fantastische Total Body workout waarin echt alle spieren aangepakt worden. Geen complexe pasjes, maar lekker aan je lichaam werken. In deze les wordt vaak een klein deel gesprongen, maar dit is geen verplichting. Iedereen kan de Body Boost Totaal volgen op zijn/haar niveau. Tot hoever ga jij?

Maandag 20.00-21.00
Bodyshape

Een topper in ons programma. De Body Shape les is een low-impact les en biedt spierversterkende oefeningen zonder te hoeven springen. Op een gespecificeerde manier komt je hele lichaam aan bod. Beenspieren, borstspieren, rugspieren en de kleine spiergroepen; alle spiergroepen worden onder handen genomen. In deze les werken we regelmatig met gewichtjes en/of weerstandsbanden.

Dinsdag 20.00-21.00
Vrijdag 08.45-09.45 kinderopvang
Pilates

In deze les train je op een intensieve, maar bewuste manier alle spieren in je lichaam. Beheersing, kracht, focus, balans, controle, lenigheid…noem maar op, alles komt aan bod. Het krachtcentrum van je lichaam, de CORE, vormt de rode draad door de hele les waardoor je sterke buik-en rugspieren krijgt. De training vindt plaats op ontspannen muziek en is geschikt voor ieder niveau omdat de oefeningen makkelijk aan te passen zijn. Zowel de geoefende als de beginnende sporter kan zijn grenzen gaan verleggen in deze les. Ook prima geschikt voor herstel na een blessure of na een lange inactieve periode!

Woensdag 20.00-21.00
Zaterdag 09.15-10.15 kinderopvang
Spinning®

Spinning is staand of zittend fietsen op een speciale Stationaire fiets. Tijdens deze speciale workout wordt de weerstand van de Spinningbike aangepast, afhankelijk van het tempo en de soort oefening. De oefeningen bestaan uit onder andere een (staande of zittende) vlakke weg, een (staande of zittende) heuvel/berg en sprints (of combinaties daarvan). Door wisselende belasting en verschillende zit- en stahoudingen worden hart, longen en beenspieren getraind. De weerstand van de Spinningbike kan per persoon ingesteld worden. Hij of zij bepaalt zelf de zwaarte van de training en controleert de inspanningen eventueel met een hartslagmeter. De opzwepende muziek maakt deze les tot een echte afwisselende workout!

Bij Kenamju is Spinning een ware beleving. Dit heeft zelfs geleid tot de oprichting van de stichting Spinning On The Beach. 5 jaar lang hebben wij voor diverse kinderdoelen ruim 80.000 euro bij elkaar gefietst en zijn we uitgegroeid tot het grootste buiten Spinning evenement van Nederland!

Deze les is toegankelijk voor alle leeftijdsgroepen. Ook mountainbikers en wielrenners kunnen zich helemaal vinden in deze afwisselende training.

Kenamju is een officieel Spinningcentrum!

Spin®, Spinner® and Spinning® are registered trademarks of Mad Dogg Athletics, Inc.

Maandag 21.00-22.00
Dinsdag 10.00-11.00
Donderdag 09.00-10.00
Donderdag 20.00-21.00
Zaterdag 08.00-09.00
Keepfit 55+

Een les speciaal voor 55+ers. Een gezellige, gemoedelijke en ontspannen sfeer en tegelijkertijd je lichaam in conditie houden. Deze les zorg er voor dat je alle spieren, gewrichten en je hart-longfunctie optimaal blijft gebruiken. Deze les is tevens zeer toegankelijk voor jongere mensen met fysieke klachten of als onderdeel van een revalidatie proces.

Vrijdag 09.45-10.45
Essentrics

Essentrics is een nieuwe workout in Nederland. Deze vloeiende en dynamische les  is gebaseerd op stretches en krachttraining voor het hele lichaam. Doordat de spieren tegelijkertijd worden verlengd en versterkt krijgt je lichaam de slankere vorm en een mooie houding die je ook bij klassieke dansers ziet. Het maakt je lichaam slank,  sterk en flexibel en heeft een verbluffend resultaat.

De techniek achter Essentrics is door voormalig Canadese ballerina Miranda Esmonde-White (The national ballet of Canada) ontwikkeld met als doel sterk en slank te blijven en om blessures tegen te gaan.

Bijzonderheden:

  • In Canada is Essentrics al 15 jaar het geheim van vele internationale sterren.
  • De kracht en souplesse van deze workout zorgen voor hernieuwde energie.
  • Armen, benen, billen en buik worden strakker en de houding wordt beter.
  • Naast de originele Essentrics oefeningen zie je ook de invloed van tai-chi, ballet, en vormen van fitness.
  • Geschikt voor, ongetrainde sporters tot top atleten.
Maandag 19.00-20.00
Woensdag 10.30-11.30  kinderopvang
Zondag 10.00-11.00